|
Вівторок, 01.07.2025, 15:04 |
|
Двомовність в Україні
| |
Dima_KoЯn | Дата: Вівторок, 31.07.2007, 15:59 | Повідомлення # 1 |
ДірЄкторрррррр
Group: Глобальний адміністратор
Репутація: 18
Status: Offline
| Як ви вважаєте,чи не існує в наш час прихованої русифікації,яка виражається на банальному прикладі(таких прикладів безліч та наведу найпоширеніший):журнали(газети не беру до уваги)?Назвіть,будь ласка,хоть хто-небудь аналог журналів "Лиза","Единственная","Полина","Наталі","Viva" тощо,але укр.мовою...Чи аналог таким журналам як "Сад и огород",або ж "Міксер","ХЗМ","Молоко","Молоток" теж укр.мовою...Я особисто таких не зустрічав.Як ви вважаєте це є нормальним явищем,коли в нашій державі,наскільки мені відомо,державна мова українська.Тобто я не кажу позакривати усі вище описані видання,просто невже так важко випустити хоч щось нашою рідною мовою. І ще одне:чи вважаєте ви нормальним,коли з Західної України студент їде на навчання до Києва і починає там розмовляти російською.Невже це так необхідно переходити на рос.мову у себе в державі,в Україні?Добавлено (31.07.2007, 15:59) --------------------------------------------- Тут що одні кацапи,що дане питання нікого і не турбує???????????
Carpe diem!
|
|
| |
wovas | Дата: Середа, 05.09.2007, 23:26 | Повідомлення # 2 |
Головний на сайті
Репутація: 23
| А що ти зробиш??? У країні омріяна демократія, кожен робить що хоче, говорить теж як хоче. Проблема не в знанні мови, а в бажанні її використовувати. Все залежить від оточення. Навіть ти, коли виховувався б у російськомовній сім'ї навіть на Волині, говорив би тою самою кацапською мовою. Наведу ще й інший приклад: зі мною навіть запорізькі друзі намагаються говорити українською. Але потім вони по-своєму, я по своєму, головне, що вони розуміють мене, я - їх. А російськомовний люд буде в україні ще довго, навіть, якщо на "Інтері" новини будуть українською.
Cogito ergo sum. http://infostore.org/user/wovas
|
|
| |
Dima_KoЯn | Дата: Неділя, 16.09.2007, 03:51 | Повідомлення # 3 |
ДірЄкторрррррр
| Не можу не погодитись...Але найбільше дратує,коли людина,яка все життя розмовляла українською,їде до Києва,Харкова,Донецька тощо(це все ж українські міста) і там переходить на російську,більше того навіть з друзями своїми теж так говорить.Це нормально?Ні...таких непатріотів давити треба,до чого й приступлю,приїхавши зі Львова.Одне,добре,поки що таких людей не зустрічав серед друзів,тож і роботи немає,але що буде далі,хто зна...час покаже.
Carpe diem!
|
|
| |
sap | Дата: Понеділок, 12.11.2007, 04:21 | Повідомлення # 4 |
4 клас
Group: Шарящий
Репутація: 4
| Російська мова, що звучить із вуст українця - це дуже негативне явище!!! Але, ще більш негативним явищем є те, що багато українців із Сх. та Цен. України взагалі навіть не хочуть і роуміти її, вже некажучи про те, щоб розмовляти українською. Але це явище можна назвати хворобою, з якою потрібно боротися і яку потрібно лікувати (різними методами)! Quote (wovas) А російськомовний люд буде в україні ще довго, навіть, якщо на "Інтері" новини будуть українською. Так це правда, але якщо "Інтер", інші канали, газети, журнали будуть російськомовними, то на Україні російськомовний люд буде ще довше. І будь-ласка Вовчик назву нашої держави з великої букви. P.S. А на рахунок тих, хто будучи україномовним і переходить на російську мову в спілкуванні, то можу сказати лиш одне - ЦЕ ОСОБИ БЕЗ ВЛАСНОГО Я, БЕЗ НАЦІОНАЛЬНОЇ СВІДОМОСТІ, просто кажучи НЕСВІДОМІ МОСКАЛЬСЬКІ ЗАПРОДАНЦІ. Ганьба!!! Слава Україні!
|
|
| |
Dima_KoЯn | Дата: Неділя, 18.11.2007, 02:43 | Повідомлення # 5 |
ДірЄкторрррррр
| Quote (sap) . А на рахунок тих, хто будучи україномовним і переходить на російську мову в спілкуванні, то можу сказати лиш одне - ЦЕ ОСОБИ БЕЗ ВЛАСНОГО Я, БЕЗ НАЦІОНАЛЬНОЇ СВІДОМОСТІ, просто кажучи НЕСВІДОМІ МОСКАЛЬСЬКІ ЗАПРОДАНЦІ. Ганьба!!! Навіть немає чого додати...Я тут подумав і зрозумів,що дана тема цікава або істинним патріотам,або тим хто себе троха винним почуває перед Україною...але то лиш особиста думка
Carpe diem!
|
|
| |
angelLIKA | Дата: Понеділок, 19.11.2007, 04:15 | Повідомлення # 6 |
5 клас
Репутація: 6
| Quote (Dima_KoЯn) І ще одне:чи вважаєте ви нормальним,коли з Західної України студент їде на навчання до Києва і починає там розмовляти російською.Невже це так необхідно переходити на рос.мову у себе в державі,в Україні? Здається,це питання стосується Паргана...Та те, що він такий, не значить що й інші такі ж. Просто, розумієте, він загублена в собі людина, він тупо живе і робить так як всі, і взагалі він нічим не переймається..."Нашо забивати дурью мозги" Розумієте, він навіть боїться про шось подумати ,бо не дай Бог зараз щось прийде в голову!
Post edited by angelLIKA - Середа, 21.11.2007, 02:19 |
|
| |
wovas | Дата: Середа, 21.11.2007, 00:02 | Повідомлення # 7 |
Головний на сайті
Репутація: 23
| огооо... Перейшли вже на особистості... Quote (Dima_KoЯn) Навіть немає чого додати...Я тут подумав і зрозумів,що дана тема цікава або істинним патріотам,або тим хто себе троха винним почуває перед Україною...але то лиш особиста думка норм сказав: ділимось значить так я- винний перед Україною ти і Андрюха - патріоти
Cogito ergo sum. http://infostore.org/user/wovas
|
|
| |
Dima_KoЯn | Дата: П`ятниця, 23.11.2007, 16:46 | Повідомлення # 8 |
ДірЄкторрррррр
| Вова,ніфіга ти не винний...То що ми патріоти,то є,то варто цінувати,в кінці кінців рівнятись,але не на нас,на патріотизм...А ти винним будеш,коли державу продасиш за бабки,мову,традиції зневажатимеш і тд. Добавлено (23.11.2007, 16:46) ---------------------------------------------
Quote (angelLIKA) Здається,це питання стосується Паргана...Та те, що він такий, не значить що й інші такі ж. +1 але люди схильні помилятись...Дав йому шанс на виправлення,поки не перевіряв...
Carpe diem!
|
|
| |
sap | Дата: Четвер, 13.12.2007, 18:56 | Повідомлення # 9 |
4 клас
Репутація: 4
| !!!Ні двомовності!!! Путін казав:"Росия кончаеться там где кончаеться русский язык". !!!Не допустимо русифікації!!! Українці купуйте україномовну пресу та книжки. Існує така проблема, що на ринку мала кількість таки друкованих видань, але ж вони є, і якщо ми будемо розбирати українське, воно буде користуватись попитом і все більше таку літературу будуть друкувати. Більше того, якщо ви будете читати, розмовляти чистою українською, то ви будете здоровіші фізично і духовно. Тому, що на генетичному рівні у вас закріплена українська мова, так само і в інших націй. Слава Україні!
|
|
| |
Dima_KoЯn | Дата: Субота, 29.12.2007, 16:14 | Повідомлення # 10 |
ДірЄкторрррррр
| У-х-х-х-х-х-х-х!!!!!!
Carpe diem!
|
|
| |
Бодя_Лютий_1990 | Дата: Субота, 22.03.2008, 17:29 | Повідомлення # 11 |
1 клас
Group: Користувач
Репутація: 0
| Особисто я сумніваюсь, що українці масово почнуть купувати укр. літературу і розмовляти Рідною мовою поки свідомо до цього не доростуть. Для цього потрібно, щоб до влади прийшли розумні люди, Патріоти. Сумніваюсь, що це можливо в найблищих 5-7 років.
|
|
| |
Dima_KoЯn | Дата: Неділя, 30.03.2008, 00:32 | Повідомлення # 12 |
ДірЄкторрррррр
| От і я сподіваюсь,але як справжній українець вірю і надіюсь,що то буде швидше!
Carpe diem!
|
|
| |
kissable | Дата: Неділя, 30.03.2008, 05:25 | Повідомлення # 13 |
5 клас
Group: Рада сайту
Репутація: 12
| Я теж проти русифікації... просто жах охоплює, коли в столиці в маршрутці пеердаєш гроші і скажеш "Передайте, будь-ласка", то на тебе вилуплюються і чуєш "ШТО ВИ СКАЗАЛІ???" це було раз, схоже в магазинах... серйозно, спочатку дратує, а потім виявляєш в себе алергічну реакцію. Тому то і я в Львів хочу..... там люди добріші і нема москаликів-випендрьожників
|
|
| |
Dima_KoЯn | Дата: Неділя, 30.03.2008, 13:18 | Повідомлення # 14 |
ДірЄкторрррррр
| Щоб навчатись в Києві і тебе це не харило тра бути або пофігістом і москалем або людиною з дуже сильно вираженими амбіціями та власним я.Але всеодно напряжно.Бо я б тих москалів тлумив би на кожному кроці,як от Паргана!
Carpe diem!
|
|
| |
kissable | Дата: Середа, 02.04.2008, 00:46 | Повідомлення # 15 |
5 клас
Group: Рада сайту
Репутація: 12
| Щось так пригадалось... я влітку була на морі. Мала нагоду декілька днів провести з сім'єю, яка більшу частину життя проживала в Криму. Так от... у них там є і рос школи, і укр... діти навчались в першій. Я запитала чому. Я дійсно не розумію, чого вони віддають в такі навчальні заклади своїх дітей. Знаєте що мені відповіли? Знаєте? А те, що їм, пробачте, пофіг в яку школу віддавати, а так як майже всі в Криму розмовляють не українською........ Я не могла заспокоїтись. Як так, кажу їм, живете в Україні, традиції українські, врешті-решт ваша бабуся народилась і виросла на Волині... чого не українська??? І знаєте що? Не могла я їм нічого доказати... люди без чіткої межі між рос і укр мовами.......... Зараз переїхали в Ковель(тут є родичі).. діти в укр школі, не уточнюватиму... їм же важко!!! Як такі батьки можуть виховати високоморальну людину, якщо для них культура мови зовсім нічого не варта???
|
|
| |
Володимир Куліковський © 2025 |
Хостинг від uCoz |
|  |