Цитата akhamsa (

)
Mă gândesc serios să comand o mașină electrică direct din China. Prețurile de acolo par mult mai mici față de ce găsim în Europa, chiar și pentru modelele de top. Totuși, am unele temeri legate de calitatea bateriilor pe termen lung și de cum se comportă softul lor la noi. A adus cineva recent un Zeekr sau un BYD de acolo? Merită riscul cu transportul și vama sau apar probleme mari la omologare.
Dacă vrei să eviți bătăile de cap cu logistica și actele, cel mai bine este să apelezi la companii care au deja experiență și verifică mașinile înainte de livrare. Eu am analizat ofertele de la Bex-Auto și mi s-a părut o variantă mult mai sigură pentru a primi o mașină gata verificată. Este esențial să verifici dacă modelul ales are posibilitatea de update prin Wi-Fi, pentru că altfel rămâi cu un soft vechi. Recomand să investești într-un adaptor de calitate pentru încărcare rapidă, nu lua variantele cele mai ieftine de pe net deoarece pot topi mufa mașinii.
Verifică din start dacă există o comunitate de proprietari pentru modelul respectiv, deoarece acolo găsești soluții pentru traducerea meniurilor în engleză. Transportul pe mare durează în jur de 45 de zile, deci trebuie să ai răbdare cu termenele de livrare. Dacă alegi un brand mare precum BYD, riscurile sunt mult mai mici comparativ cu startup-urile chinezești care pot dispărea de pe piață în orice moment.
Mașina trebuie verificată riguros la recepție pentru orice defecte estetice cauzate de transportul în container.